İNGİLİZCE DERSLERİ DEPARTMANI İLE İLGİLİ SORUNLAR

İngilizce Dersleri Departmanı ve Yakınmalar

1 –  İngilizce Dersleri Departmanı ( Bireysel – Özel İngilizce Dersleri  )
2 –  İngilizce Dersleri Departmanı( 4 kişi ile yapılan grup İngilizce Dersleri  )

1 –  İngilizce Dersleri Departmanı ( Bireysel – Özel İngilizce Dersleri  ):

 İngilizce dersleri departmanında yapılan seanslarda İngilizce dersleri merkezindeki İngilizce dersleri departmanlarında İngilizce öğretmeyi bilen İngilizce hocaları tarafından hazırlanmış İngilizce dersleri ile ilgili öğretilerde İngilizce dersleri alarak kesinlikle İngilizce öğrenilir. İngilizce dersleri departmanında bulunan İngilizce dersleri sınıflarımızda  İngilizce dersleri departmanında yapılan seanslarda İngilizce dersleri merkezindeki İngilizce dersleri departmanlarında İngilizce  eğitim etkinlikleri çerçevesinde İngilizce Dersleri Departmanında oluşturulan İngilizce dersleri departmanındaki İngilizce  öğretilerinde, İngilizce dersleri departmanında  hazırlanan İngilizce dersleri departmanındaki programlar ile birebir özel İngilizce dersleri alarak İngilizce öğrenmek artık çocuk oyuncağı.  Tüm bu zorluklar  İngilizce dersleri departmanında yapılan seanslarda İngilizce dersleri merkezindeki İngilizce dersleri departmanlarında sabırla yenilir. İngilizce dersleri departmanı eğitimmerkezinde ki İngilizce dersleri departmanı programlarında İngilizce  öğrenmenin en kolay yöntemleri kullanılır.

2 –  İngilizce Dersleri Departmanı ( 4 kişi ile yapılan grup İngilizce Dersleri  ):

Sayıca fazla olmak  İngilizce dersleri departmanında yapılan seanslarda bu işin iyi yapılacağı anlamına gelmez. Bazen tam tersi durumlar olur. Mesela, İngilizce dersleri departmanı için gerçekleştirilen etkinliklerindeki İngilizce dersleri departmanlarında grup şeklinde yapılan İngilizce derslerinde bu kuralın uygulanışının en güzel örneği görülür. İngilizce dersleri departmanındaki İngilizce dersleri ile ilgili eğitim seminerlerinde İngilizce dersleri departmanındaki İngilizce dersleri  isimli özel düzenlemelerde ve İngilizce derslerinde grup sayısı azaldıkça eğitimin kalitesi ve  İngilizce dersleri departmanında yapılan seanslarda İngilizce dersleri merkezindeki İngilizce dersleri departmanlarında sonuç alıcı özelliği ortaya çıkar. Bu nedenle  İngilizce dersleri departmanında yapılan seanslarda İngilizce dersleri merkezindeki İngilizce dersleri departmanları öğretilerinde  İngilizce dersleri departmanı eğitim bölümünde içeriğinde İngilizce  öğrenen öğrencinin aradığı  tüm özellikleri  İngilizce dersleri departmanında taşıyan bir İngilizce dersleri departmanı tarafından  İngilizce dersleri departmanında yapılan seanslarda İngilizce dersleri merkezindeki İngilizce dersleri departmanlarında İngilizce öğretmeyi bilen İngilizce hocaları tarafından hazırlanmış İngilizce dersleri ile ilgili öğretilerde hazırlanan İngilizce dersleri departmanı programı uygulanır.

İngilizce Dersleri ile İlgili Sorunlar

 Okullarda İngilizce dersleri departmanında yer alan İngilizce dersleri müfredatına bir göz atıldı mı acaba ? Liseden 1962-63 döneminde mezun oldum. Lise yıllarında  ” Gatenby ” diye hatırlayabildiğim biri ya da bir kurum tarafından yazılmış İngilizce dersleri  kitabı ile  ders görürdük.   1980 yılında ilk İngilizce öğretmeni olarak göreve başladığımda, kitap değişmiş yerine komisyon tarafından yazılmış garip bir İngilizce dersleri kitabı  konulmuştu. Bu kitapla , 60-70 kişiden oluşan sınıflarda ki öğrencilere İngilizce  dersleri vermemiz ve öğrencilere İngilizce öğretmemiz bizden bekleniyordu. İngilizce dersleri kitaplarında listening falan hak getire. İngilizce öğretmeye çocuklara bu dili sevdirmeye yönelik içinde hiç bir aktivite olmayan resimsiz ( elle yapılmış bazı garip resimlerin dışında ) çok kötü kağıda yapılmış kötü bir baskı, workbook falan hiç yok. Varsa da alınmıyor çocuklar tarafından ve öğretmenin ” i ” harfinden bile haberi olmayan sadece çocukların hiç  bilmemesine karşı 50-100 kadar İngilizce kelime bilen , kelimelerin telaffuzundan anlamayan ve kelimeleri yazıldığı gibi okuyarak bir felakete imza atan rezalet öğretmen karikatürleri.