İNGİLİZCE DERSİNİN AMAÇLARI NEDİR 

İngilizce Dersinin Amaçları ve Hedefi

1 –  İngilizce Dersleri ( Bireysel – Özel  İngilizce Dersleri  )
2 –  İngilizce Dersleri ( 4 kişi ile yapılan grup İngilizce Dersleri  )

İngilizce dil yeterliliğinizi arttırın

İngilizce Dersinin Amaçları güçlü iletişim becerileri elde etmek ve  yaşamın her alanında  İngilizce Dersinin Amaçlarını kullanmaktır. Liderler, iş arkadaşları, ekip üyeleri ve hem profesyonel hem de kişisel olarak oynadığımız çoklu rollerde, iletişim başarının anahtarıdır. İngilizce Dersinin Amaçları da budur. İletişimin amacı açık ve İngilizce Dersinin Amaçları doğrultusunda  kolay bir mesaj iletmektir.

İngilizce Dersinin Amaçları arasında bulunan mükemmel iletişim becerilerini geliştirmek İngilizce Dersinin Amaçları için zaman, sabır ve pratik gerektirir ancak İngilizce Dersinin Amaçları açısından çok faydalıdır. İngilizce Dersinin Amaçları için yapabilirsin:

  • öz güveninizi arttırın
  • profesyonel imajınızı geliştirin
  • eleştirel düşünme, problem çözme, etkili yazma ve halkla konuşma gibi önemli yaşam becerilerini öğrenir
  • kariyer hedeflerine ulaşmak
  • Farklı kültürlerle iletişim kurma anlayışı kazanacaklar.
İngilizce Dersinin Amaçları, doğrultusunda hareket eden ve İngilizce öğrenmek için İngilizce dersi alan her öğrenci,bu İngilizce Dersinin Amaçlarına uygun bir biçimde davranır ve çalışmalarını  buna göre ayarlarsa sonunda mutlaka başarılı olur ve İngilizce öğrenir.  İngilizce Dersinin Amaçları somut ve soyut olarak incelenebilir.

Somut Amaçlar : İngilizce Dersinin Amaçları ile birebir ilişkili olan İngilizce bilen insan,özellikle Türk toplumunda ,anlamını ” bir dil bilen ,iki insandır ” atasözü ile belli bir saygınlık kazanır. Sanırım, başka hiç bir dilde bu tür bir ata sözüne rastlanmaz. İngilizce bilenler saygınlık kazanır toplumda. İngilizce Dersinin Amaçlarından biridir bu. Özellikle de eğitim seviyesi düşük yada eksik olan camialarda İngilizce Dersinin Amaçlarına uygun bu saygınlığın yanı sıra biraz da kıskançlık yer alır.Bu nedenle,bu gibi durumlarda kendisine farklı davranıldığını hisseden İngilizce bilirler biraz  kasıntı olur ama İngilizce Dersinin Amaçları bu değildir. İngilizce bilmek, bir kariyer sahibi olmanın da göstergesidir.

Soyut Amaçlar :

İngilizce Dersinin Amaçları ,öğrenci için farklı,öğretmen içinse farklıdır.Öğrencinin İngilizce dersinde İngilizce Dersinin Amaçları,bir an önce İngilizce öğrenmek,öğrendiği dil ile iyi ücret ödenen bir işe girmek,para kazanmak , yada eğitim yapıyorsa yurt dışına giderek master,doktora gibi eğitsel ve akademik bir amaçla hareket etmek gibi.

İngilizce Dersinin Okullardaki Amaçları :

Okullarda ki İngilizce dersinin amaçları,elbette okula devam eden ve bu dersi gören ülke çocuklarına İngilizce öğretmektir.Ama bu İngilizce Dersinin Amaçları için kafalarda bir çok soru işareti olduğu da bir gerçektir.Çünkü,ülkede yaygın kanı, İngilizce Dersinin Amaçları  okullarda amacına uygun olarak uygulanmadığı yeteri kadar ciddiye alınmadığı adeta ikinci sınıf bir ders muamelesi ile karşılaştığı şeklindedir.Devletin İngilizce dersi için İngilizce Dersinin Amaçlarına  uygun bir biçimde davranmadığı ve  ilgi göstermediği yaygın bir biçimde söylenilen ve üzerinde fikir yürütülen bir konu olarak toplum içinde yer almaktadır.