Neden İngilizcenin yanıtını ararsak son zamanlarda  ülkemizde ve hatta tüm dünyada hiç kimsenin tahmin edemeyeceği kadar  İngilizce dili.

NEDEN İNGİLİZCE  ÖĞRENMELİ

Neden İngilizce Yayıldı

1 – İngilizce Dersleri ( Birebir Özel İngilizce Dersleri )
2 – İngilizce Dersleri ( 4 Kişilik Gruplarla  İngilizce Dersleri )

NEDEN İNGİLİZCE

Neden İngilizcenin yanıtını ararsak son zamanlarda  ülkemizde ve hatta tüm dünyada hiç kimsenin tahmin edemeyeceği kadar  İngilizce dili büyük bir gelişme gösterdi ve artarak İngilizcede bu gelişim sürüyor. Herkeste Neden İngilizce merakı ve bu dili  öğrenme isteği, merakı , kaygısı , hevesi var. Neden İngilizce  bu şekilde yayıldı, yayılmakta ve yayılacak. Ne oldu da İngilizcenin bu şekilde ortak dil olmasına karar verildi. Nasıl oldu bu iş .Birileri bir düğmeye bastı da her kes İngilizce  öğrenmeye mi karar verdi ? Ayrıca akla gelen başka bir soru da neden İngilizce ? Başka yabancı diller değil de neden İngilizce. Dünyadaki gelişmelere bakıldığında Neden İngilizce sorusunun yanıtı açık ve net bir şekilde belli olur. Neden İngilizce Çünkü, son 50 yıldır teknoloji ve bilimde, ilimde yapılan tüm yenilikler, yapıldıktan sonra hangi dilde internette yada ait olduğu dergilerde yayımlanıyor? işte Neden İngilizcenin yanıtını.

Neden İngilizce diye sorulduğunda Neden İngilizce için bir örnek vermek gerekirse, bir kalp uzmanı kendi alanında yapılan gelişmeleri ve yenilikleri öğrenmek için , mesleğinde gelişme sağlamak ve yapılan yenilikleri kendi hastalarının üzerinde uygulayarak akademik bir kariyer sağlamak  isterse, bu araştırmayı yapmak için en geçerli ve pratik yöntem internete baş vurmak. İnternete gelişmeleri izlemek için kalp uzmanı girdiğinde, kendi alanı ile ilgili gelişmeleri yayımlayan tüm sitelerin İngilizce olduğunu görecektir. Şu halde İngilizce bilmeyen bir doktorun bu gelişmeleri yakından izlemesi mümkün mü ? İmkansız. Bu olayda  neden İngilizce  konusunda bir cevap. O halde doktor hemen İngilizce öğrenmek için harekete geçecek ve bu dili öğrenmek isteyecektir. İşte neden İngilizce sorusunun bir yanıtı.

İngilizce Öğrenmenin Faydaları

 İngilizce bilen bir muhasebeci ile bilmeyen bir muhasebeci arasında, aylık kazanç ve yıllık gelir açısından çok büyük fark olacağı bir realitedir. İşte neden İngilizce için diğer bir yanıt. İngilizce bilmeyen ve konuşamayan bir pilot düşünülebilir mi günümüzde ? İnişlerde ve kalkışlarda kule ile yapılan konuşmalar İngilizce olduğuna göre İngilizce bilmeyen bir pilotun da olamayacağı ayan beyan ve apaçık ortada ve neden İngilizcenin diğer bir yanıtı.

Ülkemizde tüm yazılı basının ünlü gazeteleri hafta sonu eki olarak “ İnsan Kaynakları “ diye bir ilave yayımlar. Bu ilavede bir çok ünlü ve ünsüz firma eleman aradığına dair İngilizce ilanlar ve reklamlar verir. Bu ilan ve reklamların aşağı yukarı % 70-80  kadarı İngilizcedir. Bunun anlamı ne ? İngilizce verilen bu reklamı oku ve anla. Şayet okuyup anlayabilirsen  bizi ara yada gel, demektir. Bu durumda  neden İngilizce sorusu için bir yanıt niteliği taşır. Bu gün güney sahillerimizde bazı bölgelerde İngiltere den gelen ve toprak alarak oraya yerleşen İngilizler var.  Çevrelerinde de Türklerin işlettiği dükkanlar,marketler ve buna benzer firmalar var. Bu dükkan ve benzeri firmaların satış elemanları İngilizce bilmezse, kime ne satacak da para kazanacaklar. Düşünün bu durum ülkemizde mevcut , var ve yaşanan bir olay. Bu nedenle , hiç kimse neden İngilizce diye mantık dışı  bir soru sormasın. Tüm gerçekler ortada iken neden İngilizce sorusunu sormak ahmaklık olur. Ahmaklar da sevilmez. Yol yakınken İngilizce öğrenelim ve Neden İngilizce tartışmasını ileri erteleyelim ayrıca İngilizcenin avantajlarından yararlanalım.