İngilizce dersine nasıl çalışılır, konusunda fikir sahibi olan çok ama bilgisi ve becerisi olan yok. İngilizce dersine nasıl çalışılır konusu.

İNGİLİZCE DERSİNE NASIL ÇALIŞILIR HAKKINDA

İngilizce Dersine Nasıl Çalışılır ve Öğrenilir

1 – İngilizce Dersleri ( Birebir Özel İngilizce Dersleri )
2 – İngilizce Dersleri  ( 4 Kişilik Gruplarla  İngilizce Dersleri )

İngilizce dersine nasıl çalışılır, konusunda fikir sahibi olan çok ama bilgisi ve becerisi olan yok. İngilizce dersine nasıl çalışılır konusu  bir çok ayrıntıları da beraberinde getirir. İngilizce diğer hiçbir dersle kıyaslanmayacak kadar özel çalışma isteyen bir derstir. İngilizce dersine nasıl çalışılır, konusundaki nedeni ise, öğrenilenlerin İngilizce dersine nasıl çalışılır konusunun unutulmaması açısından bu tür çalışma yapmak gereklidir. Zira, unutulan bilgiler işe yaramaz. Unutmamak içinde, öğretilen ve öğrenilenleri sık, sık tekrar etmek ve olabildiğince akılda tutmaya çalışmak gerekir. İngilizce Dersine Nasıl Çalışılır konusunda aslında, ana dili İngilizce olan  bir ülkede bu eğitim alınsa, tekrara etmeye pek gerek kalmaz çünkü, özel yaşamda, sokakta, otobüste, her yerde İngilizce konuşulduğu için öğrenilenleri ve öğretilenleri sürekli kullanabilme ve tekrarlama imkanı olur.Ama İngilizceyi ana dili İngilizce olmayan Türkiye gibi bir ülkede öğreniyorsan ,tekrar yapmak zorunludur unutmamak için.Bilinen bir şeyin tekrar edilmesi de gerçekleri ararsak sıkıcı ve bıktırıcı olur.Ama İngilizce öğrenilmek için eğitim alınıyorsa İngilizce dersine nasıl çalışılır sorusunun ve İngilizce dersine nasıl çalışılır konusunu öğrenmenin tek  şartı bu.

Okulda okuyan öğrencilerin İngilizce dersine  nasıl çalışmaları gerektiği konusunda da biraz önerilerde bulunalım ve yararlı fikirler verelim. Her şeyden önce şunun bilinmesi gerekir. İngilizce dersi okulda öğretilen ve öğrenilen ve dışarıda ki hayatta kullanılan tek derstir. Bu yüzden, okula giden tüm öğrencilerin ve ailelerinin İngilizce dersine  gereken önemi vermesi ve sadece okulda verilen derslerle yetinmeyip,okul dışı çalışmalarla çocuklarının İngilizcesini güçlendirmeleri ve kullanmalarını desteklemeleri  gerekir. Bu önlemler yerinde ve zamanında alınmazsa, gelecek yıllarda, özellikle de üniversite başlangıcında ve bitiminde,çocuklarının çok büyük sorunlar yaşayacağını anne ve babaların  şimdiden bilmesinde yarar  var. Okula devam eden bir öğrenci , okulda öğretilen ve verilen İngilizce bilgilerin dışında İngilizce dersine nasıl çalışılır bilmeli ve evde tek başına da çalışmalar yapmalı. Özellikle kelime bilgisi üzerinde durmalı. İngilizce dersine nasıl çalışılır sorusunun en önemli yanıtlarından biridir bu durum. Nedense bizim ülkemizde İngilizce dersine nasıl çalışılır bilmez ve hiç kimse kelime üzerinde gerektiği kadar durmaz. Kelimeleri liste halinde yazarak ezberlemeye kalkmayın. İngilizce kelime ezberlemek şiir ezberlemek gibi olmaz. İngilizce kelimeler ezberlenirken, cümle içinde kullanılmalı ve bu şekilde ezberlenmeli. Her kelime için bu çalışma yapılmalı. Ancak bu şekilde kelimeler hem ezberlenir hem de akılda kalıcı olur ve unutulmaz. Hem de bu şekilde ezberlemek sürekli cümle kurarak yapılacağından öğrenci cümle kurmayı ve cümle kuruluşlarında cümleyi oluşturan ögelerin nerede nasıl kullanılacağını öğrenmiş olur ve cümle kurmak ne demek ve cümle bütünlüğü denilen kavramlarla tanışmış ve yakınlaşmış olur. Üstüne üstlük İngilizce dersine nasıl çalışılır öğrenilmiş olur.

Normal olarak düşünülecek olursa, okula giden çocuklar bu çalışmaları kendi başlarına isteyerek yapmazlar. Onlar yaşları gereği oyundan başka bir şey düşünmezler ve de düşünmekte istemezler. Bu durumda, okula giden çocukların bu çalışmaları yapmalarında anne ve babalar öncü olmalı ve çocuğu ikna ederek bu çalışmalara yönlendirmelidir. Hatta ,eğer bilgileri elverişli ise, bu çalışmaların anne ve babalar bizzat içinde olmalı.