İngilizce eğitim merkezimizdeki İngilizce birimlerimizde yıllardır öğrencilere eğitimini verdiğimiz İngilizce, çağın dili oldu.

İNGİLİZCE VE KULLANILMASI

1 – İngilizce  Dersleri ( Birebir Özel İngilizce Dersleri )
2 – İngilizce Dersleri  ( 4 Kişiden Oluşturulan Gruplarla İngilizce  Dersleri )

İngilizce, uluslararası iletişim için kullanılan tek dil değildir, ancak İngilizce Dili en sık kullanılanıdır. İngilizce Dili   Evrensel olmasa da İngilizce Dili uluslararası ticarette, denizcilikte, popüler müzikte ve sporda kullanılan başlıca dildir,İngilizce Dili . Uluslararası konferanslarda, Birleşmiş Milletler’de ve diplomasi, bilim, ticaret, havacılık, turizm ve askeriye gibi konularla ilgilenen diğer uluslararası kuruluşların toplantılarında en yaygın olarak kullanılan İngilizce dilidir. Bilim, matematik, tıp ve mühendislik alanlarında İngilizce Dili yayınların yüzdesi baskındır ve İngilizce Dili artmaya devam etmektedir. Dünyanın uluslararası postalarının büyük bir çoğunluğu İngilizce olarak yazılmıştır. Belki de en önemlisi, İngilizce uzayda kullanılan baskın dildir. 1992 Longman Dil Öğretimi Sözlüğüne göre &, İngilizce Dili bu rolü uluslararası iletişim dili olarak aldığında “Uluslararası Dil Olarak İngilizce” (EIL) olarak adlandırılır. Örneğin, Brezilyalı ve Japon iş adamları bir ticaret anlaşması müzakere etmek için birbirleriyle İngilizce Dili kullandıklarında, Japonca veya Portekizce değil EIL yani İngilizce Dili kullanırlar. Alman fizikçiler uluslararası bilim camiasını yeni bir keşif konusunda uyarmak istediklerinde bulgularını Almanca değil EIL’de yayınlıyorlar. Ruslar Ortadoğu’da diplomatik bir noktaya değinmek istediklerinde Rusça değil EIL İngilizce kullanıyorlar. Bu tür durumlarda kullanılan İngilizce, anadili İngilizce olan türlere (örneğin, Amerikan veya İngiliz İngilizcesi) dayalı değildir ve bu dili konuşan kişilerin ana diline, kullanılma amaçlarına ve kültüre göre İngilizce değişiklik gösterecektir.

İNGİLİZ DİLİNİN DİĞER DİLLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşmak veya en azından İngilizce anlamak bugün ne kadar önemli? İş başvurusunda bulunmak istediğinizde İngilizce lisanı en önemli şeylerden biri olabilir. Diğer bir deyişle, İngilizce konuşmak artık özel bir şey değil, İngilizce bir gerekliliktir. Günümüzde İngilizce Dili kesinlikle küresel bir ortak dil haline geldi. İngilizce Dili konuşmak, İngilizce Dersleri ile İngilizce öğrenmek dünyanın her yerinden ve birçok farklı kültürden insanlarla İngilizce iletişim kurmayı mümkün kılar. Sonuç olarak, İngilizce, özellikle birçok İngilizce kelimenin doğrudan benimsendiği Avrupa’da, İngilizce çok sayıda başka dil üzerinde büyük bir etkiye sahip hale geldi.

İNGİLİZCEDEN ÖDÜNÇ ALINMIŞ SÖZCÜKLER

Diğer dillerde kullanılan İngilizce ödünç kelimelere Anglikizm denir. Anglisizm, İngilizce [i] diline özgü veya ona özgü bir kelime, deyim veya deyimdir . Çoğu İngilizce, BT alanında veya yeni teknolojinin geliştirildiği diğer alanlarda benimsenmiştir. Teknolojinin değişme hızı nedeniyle, bazı ülkeler yeni bir yerel terim oluşturmak yerine yeni teknoloji ve gelişmeler için İngilizce kelimeleri kendi ana dillerine uyarlama eğilimindedir. Bazı yeni icatların ve gelişmelerin isimlerini tercüme etmek genellikle çok zordur ve bu nedenle orijinal İngilizce isimleri (örneğin bulut bilişim) tutmak uygundur.

İspanyolca diline bir göz atarsak, ödünç alınmış birçok kelime bulabiliriz: downloadear (indirmek için) ve updatear (güncellemek için). İspanya’da pek çok kişi teknik destek hakkında konuşurken asistencia técnica (resmi terim) yerine soporte técnico deme eğilimindedir ve mundial yerine İngilizce global teriminin İngilizce kullanımı giderek daha yaygın hale gelmektedir. Birçok dilde bilgisayar için yerel bir kelime vardır, ancak çoğu insan İngilizce kelimeyi kullanmayı tercih eder. İngilizce terminolojinin istilası, bir İspanyol moda dergisi şovundan alıntılanan bu manşetler olarak moda endüstrisine bile girdi: “El look mas Hippy” ve “Homeless Style”. Tek dil bilen bir İngilizce konuşmacının bu ifadeleri anlaması çok kolaydır.